PIECKY NA JABLKO

PRE KAŽDÉHO, KTO SI RÁD ZMLSTNE NA SLADKOM, ALE AJ RÁD IMPROVIZUJE A EXPERIMENTUJE. MOŽNO POUŽIŤ AKÉKOĽVEK OVOCIE, KORENINY, MED, RUM ČI ORIEŠKY. FANTÁZII SA MEDZE NEKLADÚ…

PIECKY NA JABLKO SÚ VYROBENÉ Z ODOLNEJ KAMENINOVEJ HLINY, VYPÁLENEJ NA CCA 1230 STUPŇOV, POUŽITÁ ATESTOVANÁ ZDRAVOTNE NEZÁVADNÁ GLAZÚRA

cena od 19 eur

 

Ako piecka funguje:

 

 

  1. Jablko olúpte (nie je to nutné), zbavte ho jadierok a nakrájajte na kúsky. Väčšie piecky umožňujú vložiť jablko do misky aj celé.
  1. Podlejte jablko trochou vody a pridajte ingrediencie podľa chuti. Základ tvorí: škorica a cukor. Podľa chuti môžete pridať aj napr. trocha rumu, oriešky, hrozienka, klinčeky, badián alebo perníkové korenie. Zmes môžete taktiež osladiť medom alebo škoricovým, vanilkovým cukrom.
  1. Pec prikryjeme pokrievkou a pečieme nad čajovou sviečkou. Podľa veľkosti aromalampy trvá pečenie 30 až 60 minút. Jabĺčka sú potom dostatočne mäkké a prijemne sladké. Do väčších pecí sa zmestí viac sviečok, takže nad nimi sa jabĺčko upečie skorej. Aróma sa rýchlejšie rozšíri, keď otvoríte piecku.
  2. Hotovú zmes môžete jesť rovno z piecky. Skvele chutí aj primiešaná do ovsenej alebo ryžovej kaše. Okrem jablka môžete vyskúšať rôzne varianty : hrušky, mandarínky, pomaranč, ostružiny, maliny, borievky s rumom a korením.
  3. Nikdy nezabudnite pridať vodu do pece k odparovaniu počas pečenia. Keď pečiete dlho bez vody môže piecka prasknúť /to platí aj na aromalampy/ !!!!